Honden centrum

Alaskan-malamute (85439x bekeken)

maak een widget

Raskenmerken Alaskan-malamute

Davy Agten

Foto 's Alaskan-malamute

foto: Alaska-malamute foto: Alaska malamute

Video's

Alaskan-malamute Alaskan-malamute Alaskan-malamute Alaskan-malamute

Algemeen

 • Groep:Sledehonden
 • Land van oorsprong:Alaska
 • Algemeen voorkomen:De eskimo's van de Mahlemuts-stam in Alaska hebben deze grote en sterke honden eeuwenlang gefokt voor het vervoer van hun huisraad en jachtbuit en voor hun bescherming.

  Ook nu nog wordt de Alaskan malamute als sledehond gebruikt, zij het vooral voor de sport en niet meer in dienst van pelsjagers en goudzoekers.

  Nadat het in 1926 via de American Kennel Club bekendheid had verworven, kreeg het ras zowel in Amerika als in Europa grote populariteit. Het ras staat namelijk niet alleen voor beresterke, onvermoeibare sledehonden, maar ook en vooral voor aanhankelijke gezinshonden en kindervrienden.

  De dikke pels en dichte ondervacht beschermen hen 'vorstelijk' tegen de kou.
 • Kindvriendelijkheid:
  • 3
 • Hondvriendelijkheid:
  • 3
 • Gehoorzaamheid:
  • 3
 • Kan alleen zijn:
  • 3
 • Heeft beweging nodig:
  • 5

Training Alaskan-malamute

Wanneer puppy's van jongs af aan mee naar het bos worden genomen, kan men hen leren dat ze hun eigenaar in de gaten moeten houden, en niet andersom.

Puppy's van de Alaska-malamute zijn, net als pups van alle honden, afhankelijk van de eigenaar en zullen niet snel weglopen.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Alaskan-malamute? Kijk dan op onze Alaskan-malamute opvoeden pagina.

Uiterlijk

Grootte: 56-64 cm
Gewicht: 32-42 kg
Kleur: grijs, zwart, wit (onderkant, poten en voeten)
Bijzondere kenmerken: wit masker, ruwe bontachtige pels met dichte ondervacht

Aard

De malamute is aanhankelijk, vriendelijk, lief voor kinderen, intelligent en gehoorzaam van aard. De malamute is echter voornamelijk gefokt om te overleven en is een eigenzinnige hond die moeilijk kan worden afgericht.

Zijn karakter is ingesteld om te overleven, ofwel: eerst ik, dan jij. Andere dieren worden als prooi gezien, de malamute heeft zijn overlevingsdrang nog diep in zich zitten net als zijn jachtinstinct.

Veel jagende honden rennen hooguit achter een vogeltje of kat aan, maar malamutes en husky's staan qua instinct dichter bij de wolven. Voor sommige van hen geldt dat ze dieren bejagen, doden en opeten zodra de kans zich voordoet. Als de malamute eenmaal wild ruikt of ziet heeft hij de neiging om er achteraan te gaan.

Beweging

Beweging is erg belangrijk voor de hond, een eigenaar die weinig tijd en energie kan steken in de opvoeding en de behoefte aan veel beweging niet heeft is daarom niet geschikt voor dit ras.

De malamute kan ook moeilijk alleen thuis blijven, of het moet van jongs af aan zijn aangeleerd. Als hij los in huis loopt zal de hond dingen slopen om zich te vermaken. Indien opgesloten in een kamerkennel zal hij een huilconcert voor de buren geven.

Erfelijke ziekten

Enkele aandoeningen die bij dit ras voorkomen zijn heupdysplasie en grijze staar.

Fokkers

Verenigingen

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de site verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Als je jezelf registreert kan je bovendien reacties toevoegen en krijg je gratis toegang tot ons forum. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.

Ledenfoto's van de Alaskan-malamute

Er zijn 24 honden van het ras Alaskan-malamute

Download nu GRATIS:
"De perfecte hond"
even geduld
sluiten x