Honden centrum

Voeding en verzorging » Vraag het aan Inge » Kennelhoest


 1. Serge

  rank: 375

  geplaatst op 11-12-2011 om 08:17
  Sinds enkele dagen heeft onze border collie ( James ) een geweldige hoest. Bij bezoek aan de dierenarts is vastgesteld dat James besmet is met kennelhoest. Echt ziek is hij er niet van, maar bij de minste inspanning krijgt hij stevige hoestbuien. Heeft iemand ervaring met die ziekte ? Met dank bij voorbaat voor uw reactie.
  Groeten Serge
  Sinds enkele dagen heeft onze border collie ( James ) een geweldige hoest. Bij bezoek aan de dierenarts is vastgesteld dat James besmet is met kennelhoest. Echt ziek is hij er niet van, maar bij de minste inspanning krijgt hij stevige hoestbuien. Heeft iemand ervaring met die ziekte ? Met dank bij voorbaat voor uw reactie. Groeten Serge
 2. Veerle

  rank: 20

  geplaatst op 11-12-2011 om 20:43
  Onze Jenne heeft vorig jaar ook kennelhoest gehad, hoewel hij hiervoor ingeënt was.
  Het gaat hier inderdaad over een hele droge, diepe hoest die bij de minste inspanning tevoorschijn kwam. Die kan ook opgewekt worden door de keel te stimuleren (zou het kenmerk zijn om kennelhoest te herkennen naar het schijnt) Kennelhoest is een besmettelijke ziekte, die dodelijk kan zijn voor pups maar onschadelijk is voor oudere honden. Het zou iets zijn zoals de griep: de honden zijn verplicht om ingeënt te worden maar jaarlijks kan er een andere variant van de ziekte de ronde doen waardoor honden toch nog ziek kunnen worden. Onze Jenne heeft een paar dagen voor de hoest inderdaad bij een hond gezeten die nadien ook kennelhoest bleek te hebben. Hij heeft een paar dagen antibiotica gehad en heeft er verder geen last van gehad (geen koorts, geen lusteloosheid of geen verminderde eetlust).
  Hoe oud is James?
  Onze Jenne heeft vorig jaar ook kennelhoest gehad, hoewel hij hiervoor ingeënt was. Het gaat hier inderdaad over een hele droge, diepe hoest die bij de minste inspanning tevoorschijn kwam. Die kan ook opgewekt worden door de keel te stimuleren (zou het kenmerk zijn om kennelhoest te herkennen naar het schijnt) Kennelhoest is een besmettelijke ziekte, die dodelijk kan zijn voor pups maar onschadelijk is voor oudere honden. Het zou iets zijn zoals de griep: de honden zijn verplicht om ingeënt te worden maar jaarlijks kan er een andere variant van de ziekte de ronde doen waardoor honden toch nog ziek kunnen worden. Onze Jenne heeft een paar dagen voor de hoest inderdaad bij een hond gezeten die nadien ook kennelhoest bleek te hebben. Hij heeft een paar dagen antibiotica gehad en heeft er verder geen last van gehad (geen koorts, geen lusteloosheid of geen verminderde eetlust). Hoe oud is James?
  Veerle en de Entli-siaste Jenne
 3. Serge

  rank: 375

  geplaatst op 12-12-2011 om 09:25
  Hallo Veerle,
  Bedankt voor de reactie. Onze James is anderhalf jaar oud en is besmet in de hondeschool, waar in onze groep een hondje ziek was, die is door de instructeur onmiddelijk weggezonden, maar het kwaad was reeds geschied. Heel veel last heeft James er niet van, maar bij een inspanning komt telkens die vervelende hoest naar boven, en we hebben nu eenmaal een hond die niet kan stil zitten, maar de dierenarts heeft ons gerust gesteld dat alles, met een beetje geduld en medicatie, in orde komt.
  Groeten Serge
  Hallo Veerle, Bedankt voor de reactie. Onze James is anderhalf jaar oud en is besmet in de hondeschool, waar in onze groep een hondje ziek was, die is door de instructeur onmiddelijk weggezonden, maar het kwaad was reeds geschied. Heel veel last heeft James er niet van, maar bij een inspanning komt telkens die vervelende hoest naar boven, en we hebben nu eenmaal een hond die niet kan stil zitten, maar de dierenarts heeft ons gerust gesteld dat alles, met een beetje geduld en medicatie, in orde komt. Groeten Serge
 4. Inge

  rank: 17

  geplaatst op 18-12-2011 om 17:23
  Hey Serge en Veerle,

  het gaat inderdaad om een virus ziekte maar bijna nooit met een dodelijke afloop. De meeste honden reageren goed op een antibioticum kuur en geraken er op deze manier goed vanaf. Indien je een hond hebt die inderdaad een algemene slechte conditie heeft kan het wel zijn dat er complicaties optreden, denk hierbij aan longontsteking. Gelukkig hoeft het voor de meeste honden zo ver niet te komen.

  Succes!
  Hey Serge en Veerle, het gaat inderdaad om een virus ziekte maar bijna nooit met een dodelijke afloop. De meeste honden reageren goed op een antibioticum kuur en geraken er op deze manier goed vanaf. Indien je een hond hebt die inderdaad een algemene slechte conditie heeft kan het wel zijn dat er complicaties optreden, denk hierbij aan longontsteking. Gelukkig hoeft het voor de meeste honden zo ver niet te komen. Succes!
  Groetjes
 5. Lees hier de laatste reacties van onze leden op dit bericht. Zelf interesse om te reageren op dit blogbericht?
  Maak snel een eigen account aan! of Meld je hier aan.
Download nu GRATIS:
"De perfecte hond"
even geduld
sluiten x