Honden centrum

Opvoeding en africhting » Gedrag » Schaduwjagen


 1. Veerle

  rank: 19

  geplaatst op 18-11-2010 om 06:58
  Hallo,
  Onze hond (Entlebucher Sennenhond - reu - 8 maanden) jaagt de laatste week op alle schaduwen die hij ziet bewegen. Hij doet dit zowel binnen als buiten en het zijn zowel schaduwen van ons als van hem zelf. Geen idee hoe we dit moeten aanpakken. Negeren helpt niet en er tegen in gaan ook niet. Om verveling gaat het (denk ik) niet want hij heeft hier zijn speelgoed en we zijn vaak met hem bezig. Heeft iemand een idee om wat de reden zou kunnen zijn?
  Hallo, Onze hond (Entlebucher Sennenhond - reu - 8 maanden) jaagt de laatste week op alle schaduwen die hij ziet bewegen. Hij doet dit zowel binnen als buiten en het zijn zowel schaduwen van ons als van hem zelf. Geen idee hoe we dit moeten aanpakken. Negeren helpt niet en er tegen in gaan ook niet. Om verveling gaat het (denk ik) niet want hij heeft hier zijn speelgoed en we zijn vaak met hem bezig. Heeft iemand een idee om wat de reden zou kunnen zijn?
  Veerle en de Entli-siaste Jenne
 2. Ynnad26

  rank: 6

  geplaatst op 18-11-2010 om 10:53
  Hij heeft blijkbaar heel veel energie, leer hem deze energie buiten te gebruiken, drain deze energie ook buiten! Als hij binnen komt moet hij rustig zijn. Laat hem binnen, stuur hem eerst in zijn mand of bench. Zijn mand, bench is zijn plaats, hier vindt hij rust. Een rustige hond kan je daarna uitnodigen in de rest van uw huis.
  Uw probleem moet je voorkomen, door hem tijdig te corrigeren. Ben je te laat moet hem hem eerst terug tot rust brengen door hem opnieuw de mand/bench in te sturen en te houden. Onthoudt, uw huis uw regels!EMO 11
  Hij heeft blijkbaar heel veel energie, leer hem deze energie buiten te gebruiken, drain deze energie ook buiten! Als hij binnen komt moet hij rustig zijn. Laat hem binnen, stuur hem eerst in zijn mand of bench. [B]Zijn[/B] mand, bench is zijn plaats, hier vindt hij rust. Een rustige hond kan je daarna uitnodigen in de rest van [B]uw[/B] huis. Uw probleem moet je voorkomen, door hem tijdig te corrigeren. Ben je te laat moet hem hem eerst terug tot rust brengen door hem opnieuw de mand/bench in te sturen en te houden. Onthoudt, uw huis uw regels![emo11]
  flatcoated retrievers "of Fjury's Dream"
 3. Veerle

  rank: 19

  geplaatst op 24-11-2010 om 07:39
  Ik ben er nu al een tweetal dagen intensief mee bezig: buiten nog meer spelen, lange wandelingen maken... En als hij toch nog gaat jagen, onmiddellijk corrigeren en afleiden. Het lijkt wel te werken: binnen gaat hij zich gemakkelijker op de grond leggen ipv onmiddellijk op schaduwen te gaan jagen en 's avonds valt hij als een blok in slaap EMO 16 . We doen verder want het is zeker nog niet over!
  Ik ben er nu al een tweetal dagen intensief mee bezig: buiten nog meer spelen, lange wandelingen maken... En als hij toch nog gaat jagen, onmiddellijk corrigeren en afleiden. Het lijkt wel te werken: binnen gaat hij zich gemakkelijker op de grond leggen ipv onmiddellijk op schaduwen te gaan jagen en 's avonds valt hij als een blok in slaap [emo16] . We doen verder want het is zeker nog niet over!
  Veerle en de Entli-siaste Jenne
 4. Ynnad26

  rank: 6

  geplaatst op 25-11-2010 om 08:48
  goe bezigEMO 4
  goe bezig[emo4]
  flatcoated retrievers "of Fjury's Dream"
 5. Lees hier de laatste reacties van onze leden op dit bericht. Zelf interesse om te reageren op dit blogbericht?
  Maak snel een eigen account aan! of Meld je hier aan.
Download nu GRATIS:
"De perfecte hond"
even geduld
sluiten x