Honden centrum

Honden algemeen » Acties tegen broodfok » Voor de mensen die niet bekend zijn met het onderwerp !! bekijk dit even !


 1. madany

  rank: 4

  geplaatst op 29-10-2013 om 11:56
  http://www.youtube.com/watch?v=PjZBzZjnlQc
  [URL=http://www.youtube.com/watch?v=PjZBzZjnlQc]http://www.youtube.com/watch?v=PjZBzZjnlQc[/URL]
 2. davy

  rank: 14

  geplaatst op 29-10-2013 om 15:59
  Hallo Madany

  Ik heb je link "aanklikbaar" gemaakt.
  Hallo Madany Ik heb je link "aanklikbaar" gemaakt.
  Met vriendelijke groeten
 3. madany

  rank: 4

  geplaatst op 29-10-2013 om 17:35
  Hey davy

  super bedankt EMO 1 geen idee hoe je dit doet
  dan zullen de linken naar face book ook ni aanklikbaar zijn vrees ik
  groeties
  Hey davy super bedankt :) geen idee hoe je dit doet dan zullen de linken naar face book ook ni aanklikbaar zijn vrees ik groeties
 4. roock53

  rank: 3786

  geplaatst op 31-10-2013 om 10:48
  Ik vind om geldgewin een dier zich helemaal uit laten putten een vernederende situatie voor een dier alles moet zo goedkoop mogelijk ,dit zijn geen dieren meer maar machines en als ze niet meer geschikt zijn voor dat doel wat gebeurd er dat met die arme stumperds ze hebben niet eens een gewoon leven .
  Een tijd voor de teefjes om bij te komen is er nauwelijks ,het is op z`n grofs gezegd voor hen erin en eruit het is natuurlijk ook vaak voor degene die daar een pup kopen EMO 11 onwetendheid ,daarom wordt het tijd dat deze praktijken aan de aandacht wordt gebracht bravo Honden Centrum
  Ik vind om geldgewin een dier zich helemaal uit laten putten een vernederende situatie voor een dier alles moet zo goedkoop mogelijk ,dit zijn geen dieren meer maar machines en als ze niet meer geschikt zijn voor dat doel wat gebeurd er dat met die arme stumperds ze hebben niet eens een gewoon leven . Een tijd voor de teefjes om bij te komen is er nauwelijks ,het is op z`n grofs gezegd voor hen erin en eruit het is natuurlijk ook vaak voor degene die daar een pup kopen [emo11] onwetendheid ,daarom wordt het tijd dat deze praktijken aan de aandacht wordt gebracht bravo Honden Centrum
  Elizabetth de Roock
 5. joann

  rank: 2240

  geplaatst op 31-10-2013 om 11:35
  Het is vreselijk om dit te zien. Ik snap niet dat dat maar mogelijk is. Kunnen de regeringen daar nu helemaal niets aan doen? Je zou die lui toch aan een touwtje net boven de grond hangen.
  Ik walg van deze praktijken en snap niet dat er óók nog mensen zijn die daar een puppy van kopen.
  Honden centrum waar moeten wij tekenen om dit te kunnen stoppen?
  Het is vreselijk om dit te zien. Ik snap niet dat dat maar mogelijk is. Kunnen de regeringen daar nu helemaal niets aan doen? Je zou die lui toch aan een touwtje net boven de grond hangen. Ik walg van deze praktijken en snap niet dat er óók nog mensen zijn die daar een puppy van kopen. Honden centrum waar moeten wij tekenen om dit te kunnen stoppen?
 6. sennasta

  rank: 1695

  geplaatst op 31-10-2013 om 11:42
  misdadig
  misdadig
 7. madany

  rank: 4

  geplaatst op 31-10-2013 om 12:38
  Hallo
  Bedankt voor het compliment en wat kunnen we doen ?? kan je in het volgende topic lezen EMO 1
  het moet zoveel mogelijk in de media komen ! de mensen moet het weten en met hun neus op de feiten gedrukt worden !! alle beetjes helpen dus ja zeg het verder he !!
  Hallo Bedankt voor het compliment en wat kunnen we doen ?? kan je in het volgende topic lezen :) het moet zoveel mogelijk in de media komen ! de mensen moet het weten en met hun neus op de feiten gedrukt worden !! alle beetjes helpen dus ja zeg het verder he !!
 8. Veerle

  rank: 20

  geplaatst op 31-10-2013 om 17:24
  Ik had het al een paar keer gezien o.a. via facebook maar blijf er koude rililngen van krijgen...
  Dat zijn regelrechte maffiapraktijken met commerciële doeleinden, niets meer en niets minder! Jammer dat Rudy er niet meer is om dergelijke acties tegen broodfok te steunen EMO 17
  Ik had het al een paar keer gezien o.a. via facebook maar blijf er koude rililngen van krijgen... Dat zijn regelrechte maffiapraktijken met commerciële doeleinden, niets meer en niets minder! Jammer dat Rudy er niet meer is om dergelijke acties tegen broodfok te steunen [emo17]
  Veerle en de Entli-siaste Jenne
 9. MartineL

  rank: 264

  geplaatst op 31-10-2013 om 23:08
  Joann, geloof me vrij , mijn man en ik zijn geen "groentjes" meer, maar toch hebben we het klaargespeeld om alsnog een pup bij een broodfokker te kopen hoor!
  Ik denk dat het voor de meeste mensen niet steeds duidelijk is waar ze wel of niet een goede pup kunnen kopen , en snap ook niet dat als er dan lijsten openbaar gemaakt worden, deze binnen de korste keren weer dienen te verdwijnen, DAT vind ik pas schandalig !!!
  Gelukkig hebben we onze pup (die ondertss al een flinke jongen van een jaar is) met veel liefde en geduld (en de nodige dierenarts kosten uiteraard) min of meer kunnen laten opgroeien tot een "normale" gezonde speelse hond, maar hij blijft schuw en angstig naar onbekende mensen
  Ook hebben we 2 lieve dames op gelukkig jonge leeftijd kunnen redden uit de broodfok via adoptie, ze zijn super lief en aanhankelijk, maar soms merk je nog dat ze de littekens van hun verleden met zich meedragen
  Joann, geloof me vrij , mijn man en ik zijn geen "groentjes" meer, maar toch hebben we het klaargespeeld om alsnog een pup bij een broodfokker te kopen hoor! Ik denk dat het voor de meeste mensen niet steeds duidelijk is waar ze wel of niet een goede pup kunnen kopen , en snap ook niet dat als er dan lijsten openbaar gemaakt worden, deze binnen de korste keren weer dienen te verdwijnen, DAT vind ik pas schandalig !!! Gelukkig hebben we onze pup (die ondertss al een flinke jongen van een jaar is) met veel liefde en geduld (en de nodige dierenarts kosten uiteraard) min of meer kunnen laten opgroeien tot een "normale" gezonde speelse hond, maar hij blijft schuw en angstig naar onbekende mensen Ook hebben we 2 lieve dames op gelukkig jonge leeftijd kunnen redden uit de broodfok via adoptie, ze zijn super lief en aanhankelijk, maar soms merk je nog dat ze de littekens van hun verleden met zich meedragen
 10. JokeH

  rank: 9

  geplaatst op 07-11-2013 om 09:38
  Dit verhaal heb ik pas gelezen op facebook, je krijgt tranen in je ogen, maar mensen sluiten nog te vaak hun ogen hiervoor:

  Volgende keer dat u een dierenwinkel binnenstapt en je kijkt naar de puppies, kijk er eentje dan goed aan en denk aan het volgende:
  (Dit verhaal begint ongeveer 8 weken voor jij die dierenwinkel binnenstapte.)

  Het is hier vochtig, kou en vooral donker, zo donker... . Mijn naam is "teef uit het 3de hok van links". Zo noemen ze me toch altijd als ze het over me hebben. Ik ben 3 jaar. Ik ben bijna 60 dagen zwanger en ik heb zo'n honger. Hopelijk krijgt ik straks nog iets te eten. Op veel hoop ik al lang niet meer maar gewoon een snede brood, daar zou ik al blij mee zijn.

  We zijn hier met ongeveer 25 teven. Allemaal op de een of andere manier familie van elkaar, mijn mams zit 2 hokken verder. We zien elkaar echter nooit. We mogen enkel uit ons hok om gedekt te worden en dan nog vaak brengen ze de reu gewoon naar hier. Hij zit immers maar 6 hokken verder. Ik vraag me vaak af hoe het hierbuiten uitziet. Zou het overal zo donker zijn?

  Ik heb zo'n honger....en ik voel dat mijn buik stilaan onrustig wordt, volgens mij gaan mijn pups stilaan komen. Tja na 5 nesten op een goeie 2 jaar tijd weet je wel hoe het gaat hoor. Ik voel me zo alleen...was er maar iemand die me effen gezelschap kwam houden, niet lang, heel even zou al fijn zijn....

  (enkele dagen later)
  Wel mijn pups zijn geboren, ik weet niet goed wanneer, dag of nacht, het is hier altijd donker, je verliest zo snel de tel. Er zijn 3 reutjes en 5 teefjes geboren. 1 teefje heeft de eerste 24 uur niet gehaald. Ze zag er zo ziek uit. Ik heb gebruld, gegild, maar niemand kwam me helpen, een beetje later was ze dood. Een paar uur later kwam 'die man" binnen, hij mopperde wat over dode pups en hij nam haar mee. Ik vraag me af waar ze nu is. Ik heb nog altijd zo'n honger. Mijn pups ook! Het is zo zwaar zo zwaar, maar toch ben ik weer een beetje vrolijk, eindelijk weer wat leven rondom mij. Hoewel ze wel heel stil zijn hoor. Hopelijk zijn ze niet allemaal ziek! Zou ik wat fout doen? Mijn buik doet zo pijn.

  (5.5 weken later)
  Ik ben weer helemaal alleen. Gisteren is "die man" mijn pups komen halen. Ik had me zo voorgenomen deze keer blijven ze bij mij. Hij neemt ze me niet meer af. Maar het enige dat mijn protest heeft opgeleverd was een klop op mijn kop en een stampt tegen mijn buik. Mijn puppies wilde helemaal nog niet weg van me. Ze zijn nog zo klein oh zo klein. Ik ben zo bang, waar zouden ze naartoe gaan? Ze kennen niks van de wereld enkel dit hok. Ik wou dat ik ze meer had kunnen leren maar ook ik ken enkel dit hok. Ik ben hier geboren en hier nooit weggeweest.

  Mijn buik doet zo verschrikkelijk pijn. De eenzaamheid is ondraaglijk. Nooit iemand om mee te spelen of om lekker tegenaan te kruipen. En toch probeer ik vriendelijk te zijn tegen "die man" in de hoop dat ik is een aai of een lief woord krijg, maar ik doe telkens wat fout. Mijn buik doet zo pijn. Ik hoop dat mijn pups wel weten hoe ze het goed moeten doen, ik heb ze zo weinig kunnen leren, ik hoop dat ze zich redden. 3 van de 7 pups waren zo ziek. Hopelijk knappen ze snel weer op.

  De pijn in mijn buik wordt erger en erger. Zou er iets mis zijn? Ik gil van de pijn maar niemand komt. Ik ben zo verschrikkelijk eenzaam. Wat doe ik toch fout?

  Met ieder uur de voorbijgaat wordt de pijn erger en ik heb het zo warm, zo vreselijk warm. Ik heb het opgegeven om te gillen, er komt toch niemand. Zoals altijd sta ik er alleen voor. Ik heb het zo koud, zo warm, zo koud. Ik ril er van....en dan die pijn , ik weet niet hoe lang ik dit nog volhoudt....had ik maar mee gekund met mijn pups. Gewoon 1 keer de buitenwereld zien. Zou het daar ook zo donker zijn?

  De pijn is niet meer te verdragen. Ik denk dat ik maar stilaan ga slapen, waarschijnlijk wordt ik nooit meer wakker, maar weet je. Mijn mams heeft me ooit een verhaal verteld van een wereld waar bomen zijn en gras en licht en andere honden om mee te spelen, wie weet ga ik daar nu wel naartoe...................

  Doet bovenstaand verhaal u ook zoveel verdriet zorg er dan voor dat mensen geen pups meer kopen bij broodfokkers en dierenwinkels d.m.v goede voorlichting kunt ook u helpen!!!
  Dit verhaal heb ik pas gelezen op facebook, je krijgt tranen in je ogen, maar mensen sluiten nog te vaak hun ogen hiervoor: Volgende keer dat u een dierenwinkel binnenstapt en je kijkt naar de puppies, kijk er eentje dan goed aan en denk aan het volgende: (Dit verhaal begint ongeveer 8 weken voor jij die dierenwinkel binnenstapte.) Het is hier vochtig, kou en vooral donker, zo donker... . Mijn naam is "teef uit het 3de hok van links". Zo noemen ze me toch altijd als ze het over me hebben. Ik ben 3 jaar. Ik ben bijna 60 dagen zwanger en ik heb zo'n honger. Hopelijk krijgt ik straks nog iets te eten. Op veel hoop ik al lang niet meer maar gewoon een snede brood, daar zou ik al blij mee zijn. We zijn hier met ongeveer 25 teven. Allemaal op de een of andere manier familie van elkaar, mijn mams zit 2 hokken verder. We zien elkaar echter nooit. We mogen enkel uit ons hok om gedekt te worden en dan nog vaak brengen ze de reu gewoon naar hier. Hij zit immers maar 6 hokken verder. Ik vraag me vaak af hoe het hierbuiten uitziet. Zou het overal zo donker zijn? Ik heb zo'n honger....en ik voel dat mijn buik stilaan onrustig wordt, volgens mij gaan mijn pups stilaan komen. Tja na 5 nesten op een goeie 2 jaar tijd weet je wel hoe het gaat hoor. Ik voel me zo alleen...was er maar iemand die me effen gezelschap kwam houden, niet lang, heel even zou al fijn zijn.... (enkele dagen later) Wel mijn pups zijn geboren, ik weet niet goed wanneer, dag of nacht, het is hier altijd donker, je verliest zo snel de tel. Er zijn 3 reutjes en 5 teefjes geboren. 1 teefje heeft de eerste 24 uur niet gehaald. Ze zag er zo ziek uit. Ik heb gebruld, gegild, maar niemand kwam me helpen, een beetje later was ze dood. Een paar uur later kwam 'die man" binnen, hij mopperde wat over dode pups en hij nam haar mee. Ik vraag me af waar ze nu is. Ik heb nog altijd zo'n honger. Mijn pups ook! Het is zo zwaar zo zwaar, maar toch ben ik weer een beetje vrolijk, eindelijk weer wat leven rondom mij. Hoewel ze wel heel stil zijn hoor. Hopelijk zijn ze niet allemaal ziek! Zou ik wat fout doen? Mijn buik doet zo pijn. (5.5 weken later) Ik ben weer helemaal alleen. Gisteren is "die man" mijn pups komen halen. Ik had me zo voorgenomen deze keer blijven ze bij mij. Hij neemt ze me niet meer af. Maar het enige dat mijn protest heeft opgeleverd was een klop op mijn kop en een stampt tegen mijn buik. Mijn puppies wilde helemaal nog niet weg van me. Ze zijn nog zo klein oh zo klein. Ik ben zo bang, waar zouden ze naartoe gaan? Ze kennen niks van de wereld enkel dit hok. Ik wou dat ik ze meer had kunnen leren maar ook ik ken enkel dit hok. Ik ben hier geboren en hier nooit weggeweest. Mijn buik doet zo verschrikkelijk pijn. De eenzaamheid is ondraaglijk. Nooit iemand om mee te spelen of om lekker tegenaan te kruipen. En toch probeer ik vriendelijk te zijn tegen "die man" in de hoop dat ik is een aai of een lief woord krijg, maar ik doe telkens wat fout. Mijn buik doet zo pijn. Ik hoop dat mijn pups wel weten hoe ze het goed moeten doen, ik heb ze zo weinig kunnen leren, ik hoop dat ze zich redden. 3 van de 7 pups waren zo ziek. Hopelijk knappen ze snel weer op. De pijn in mijn buik wordt erger en erger. Zou er iets mis zijn? Ik gil van de pijn maar niemand komt. Ik ben zo verschrikkelijk eenzaam. Wat doe ik toch fout? Met ieder uur de voorbijgaat wordt de pijn erger en ik heb het zo warm, zo vreselijk warm. Ik heb het opgegeven om te gillen, er komt toch niemand. Zoals altijd sta ik er alleen voor. Ik heb het zo koud, zo warm, zo koud. Ik ril er van....en dan die pijn , ik weet niet hoe lang ik dit nog volhoudt....had ik maar mee gekund met mijn pups. Gewoon 1 keer de buitenwereld zien. Zou het daar ook zo donker zijn? De pijn is niet meer te verdragen. Ik denk dat ik maar stilaan ga slapen, waarschijnlijk wordt ik nooit meer wakker, maar weet je. Mijn mams heeft me ooit een verhaal verteld van een wereld waar bomen zijn en gras en licht en andere honden om mee te spelen, wie weet ga ik daar nu wel naartoe................... Doet bovenstaand verhaal u ook zoveel verdriet zorg er dan voor dat mensen geen pups meer kopen bij broodfokkers en dierenwinkels d.m.v goede voorlichting kunt ook u helpen!!!
  Joke
 11. Lees hier de laatste reacties van onze leden op dit bericht. Zelf interesse om te reageren op dit blogbericht?
  Maak snel een eigen account aan! of Meld je hier aan.
Download nu GRATIS:
"De perfecte hond"
even geduld
sluiten x