Honden centrum

Laatste nieuwe interessante informatie

 • Tips voor een haar- en geurvrij huis

  Davy Agten
  Tips voor een haar- en geurvrij huis

  Samenleven met je hond of kat, dat staat garant voor massa’s haar en pels overal in je huis. Met de volgende tips zal ik je proberen helpen de meest courante problemen op te lossen. Het zal niet alleen helpen je huis properder te houden, maar het is zeker en vast de moeite waard ze toe te passen om zo de meeste symptomen van allerhande allergieën tegen te gaan:
   

  1. Voor hondeneigenaars: bewaar je poepzakjes en dergelijke bij de deur waarlangs je het huis uitgaat als je met de hond gaat wandelen. Zo kost het zeker geen extra moeite op deze mee te nemen.
    
  2. Vermijd zoveel mogelijk vast tapijt in je huis. Het is een opvangmat voor haar en vuil en is zeer moeilijk te reinigen. Verkies liever parket, laminaat, tegels of linoleum. Gebruik eventueel een los tapijt dat regelmatig kan vervangen worden.
    
  3. Als je naar de meubelzaak gaat, koop dan zeker geen meubels waar stof in verwerkt zit die dierenhaar aantrekt. Microvezel is daar een goed voorbeeld van.
    
  4. Er zijn voor de hond ook speciale kauwsticks verkrijgbaar in de dierenspeciaalzaak. Deze zijn niet alleen goed voor je hond z’n gebit, maar werken ook tegen onfrisse luchtjes.
    
  5. Gebruik af en toe Febrèze om de kussens, zetels en gordijnen wat frisser te laten ruiken.
    
  6. Maak op mooi zomerse dagen gebruik van het weer om alles eens goed te laten verluchten. Frisse buitenlucht werkt beter dan de beste luchtverfrissers.
    
  7. Koop zeker 1 of 2 kleine handstofzuigers, liefst met een hepa-filter. Deze zorgt ervoor dat alle kleine haartjes in de filter van de stofzuiger blijft. Het is heel handig om zo’n stofzuiger bij de hand te hebben voor enkele kleine poetsbeurten. Het zijn kleine inspanningen die wel een groot rendement teweegbrengen.
    
  8. Koop verschillende grote borstels om haar van meubels, stoffen en kledij te verwijderen. Je kan ze kopen in een dierenspeciaalzaak. Leg er een in elke kamer en maak op regelmatige tijdstippen je huis weer haarvrij. Leg er ook een in de buurt van je voordeur, zo kan je jezelf en eventuele gasten weer helemaal ‘haarvrij’ maken als je het huis verlaat.
    
  9. Gebruik voor de grote poetsbeurten een krachtige stofzuiger met hepa-filter. Zo kan je stoffen oppervlakken het grondigst reinigen.
    
  10. Ga met je hond regelmatig eens langs bij een hondenkapsalon en vergeet thuis zeker je hond of kat regelmatig niet te borstelen. Alle haren die je in de kam zitten hebt, moet je later niet meer van de vloer halen.

  Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Als je jezelf registreert kan je bovendien reacties toevoegen en krijg je toegang tot ons forum. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.
geplaatst op tags: hond , Verzorging , Puppy , Huis , Haren , Geur
terug naar overzicht

13 reacties

 1. tati1988

  rank: 35438

  Wij hebben een stofzuiger van Ghibli,vroeger hadden we ene van Kärcher.
  geplaatst op 30-07-2017 om 16:11
 2. abilly

  rank: 44

  die waterstofzuiger interesseert ons wel....Welk merk heb je genomen ???
  geplaatst op 30-07-2017 om 15:36
 3. tati1988

  rank: 35438

  Wij hebben ook een stofzuiger die ook water zuigt.en voor ons is dat ook de beste oplossing.wij zetten de trekker erop die is ook veel gemakkelijker voor Tommy zen haren van het tapijt te halen.en wat er ook een oplossing was voor minder haarverlies is een kam speciaal voor de onderharen te verwijderen Da scheelt ook veel
  geplaatst op 29-07-2017 om 12:26
 4. tati1988

  rank: 35438

  Wij hebben ook een stofzuiger die ook water zuigt.en voor ons is dat ook de beste oplossing.wij zetten de trekker erop die is ook veel gemakkelijker voor Tommy zen haren van het tapijt te halen.en wat er ook een oplossing was voor minder haarverlies is een kam speciaal voor de onderharen te verwijderen Da scheelt ook veel
  geplaatst op 29-07-2017 om 12:26
 5. Arkan

  rank: 3326

  Ik ben het niet helemaal eens met alles wat hierboven vermeld wordt.
  Ik heb al vele boxers gehad, en geloof me, hoe harder je die korte vacht borstelt, hoe meer haren ze verliezen. Voor die korte vachten kan je beter een zeemvel gebruiken. Wel ééntje die je enkel en alleen voor je hond gebruikt natuurlijk. Dat zeemvel maak je een beetje vochtig/nat en daarmee ga je over de vacht, Alle losse haartjes komen mee, en je stimuleert het ruien niet, bovendien gaat hun vacht daar heel mooi van blinken.

  Vast tapijt heb ik ook niet, wel heb ik al voor meerdere honden een los tapijt moeten leggen. Met ouder worden kunnen ze niet zo makkelijk meer recht, of gaan ze sneller uitschuiven. Een vloertapijt zorgt ervoor dat ze een stuk steviger op hun poten staan. Wanneer hier enkel een jonge hond in huis is, vliegt dat tapijt weer weg. Ik koop ze in de kringloopwinkel, dus ze kosten me niks en kunnen vervangen worden wanneer het nodig is.

  Poepzakken liggen altijd bij de harnasjes en looplijnen, dus die heb je snel in je zak gepropt.


  Verder heb ik 2 stofzuigers, 1 voor boven en 1 voor beneden zodat je ze snel bij de hand hebt. Beide zijn voorzien van een hepa-filter en de nodige hulpstukken. Zo heb ik ook een groot mondstuk speciaal om tapijten te stofzuigen, deze heeft rotterende borstels in het mondstuk waardoor echt alles mee wordt opgezogen.


  Maar waar ik echt van gruwel in de bovenstaande tekst, is dat er van die speciale kauwsticks voor de tanden worden aangeraden. Nu, als je daarmee iets bedoelt zoals DentaSticks, dan roep ik keihard weggooien die dingen. Ze helpen echt niet voor de tanden, ze verteren echt slecht en de meeste honden bijten er te grote stukken af die dan klem komen te zitten in de keel, in de slokdarm of verder in hun lijfje. Ik ken 2 mensen die hun hond daarmee verloren hebben. Zelf heb ik het ooit net op tijd uit de strot van 1 van mijn honden kunnen halen. Dus nee, blijf af van die dingen, poets de tanden van je hond regelmatig en ga eventueel een keertje naar de dierenarts voor een reiniging. Geef gezond en gevarieerd voer en dan gaat de adem van je hond niet zo snel stinken.
  geplaatst op 18-01-2017 om 13:06
 6. abilly

  rank: 44

  haha..
  Maar veel liefde en leuke momenten zouden we moeten missen

  Wie bij ons komt ;weet dat we huisdieren hebben ...Stoort hen dat ,dan blijvn ze daar .
  Zo simpel is dat EMO 1
  we verfrissen hun mand en kussens , zetels wel regelmatig ...een frisse geur is leuk ...
  er is zoveel keus EMO 4..
  geplaatst op 02-08-2016 om 13:43
 7. abilly

  rank: 44

  haha..
  Maar veel liefde en leuke momenten zouden we moeten missen

  Wie bij ons komt ;weet dat we huisdieren hebben ...Stoort hen dat ,dan blijvn ze daar .
  Zo simpel is dat EMO 1
  we verfrissen hun mand en kussens , zetels wel regelmatig ...een frisse geur is leuk ...
  er is zoveel keus EMO 4..
  geplaatst op 02-08-2016 om 13:43
 8. marven17

  rank: 28174

  hehe eindelijk eens iets over een hondentrimsalon die lijkt mij wel het beste alleen kammen is vaak beter dan borstelen en niet elke dag want dan bevorder je het verharen.
  let goed op welke vacht je hond heeft een shihtzu verhaart anders dan een teckel of golden retriever en die verhaart weer anders dan een labrador of doodle.
  geplaatst op 02-08-2016 om 00:06
 9. Gina1941

  rank: 950

  vind die reacties wel leuk, zeker die vn Veerle,maar het is waar, als je hond of kat in huis haalt dan kunnen de haartjes wel eens rond vliegen, maar met een swiffer is het super gemakkelijk opgeveegd;EMO 1EMO 4
  geplaatst op 19-09-2014 om 17:49
 10. nieki

  rank: 5782

  Dan word het wel heel steriel in huis, dat is niets voor mij
  geplaatst op 06-09-2014 om 18:32
 11. biekevg

  rank: 1

  Haha Veerle, dat van die laatste slok water ken ik hier ook, daardoor is de vloer in een cirkel van zo'n meter of twee rond Christo's drinkbak altijd 't properste stuk van 't hele huis (met dank aan Swiffer) EMO 3
  geplaatst op 06-09-2014 om 12:05
 12. Veerle

  rank: 20

  De belangrijkste tip wordt hier vergeten: om een haarvrij en geurvrij huis te hebben moet je... helemaal geen hond nemen! EMO 4
  Dat weet je als je een hond neemt (zelfs honden die niet zouden ruiven): als je hond speelt, als je hond beslist een modderbad te nemen, als hij beslist zijn laatste slok water over het huis te verspreiden EMO 3 , alles wat een hond doet, laat zijn sporen na. EMO 4 Als je dat niet graag in je huis ziet, moet je geen hond nemen, denk ik.
  Trouwens, ik had al een aantal stofzuigers met Hepa-filters de revue laten passeren en ik bleef gefrustreerd achter EMO 12 maar dé oplossing voor ons is een waterstofzuiger geworden!!!! 't Is maar een tip...
  geplaatst op 06-09-2014 om 10:38
 13. biekevg

  rank: 1

  EMO 4 Je kan ook hond, kat, konijn, bezoekers, kinderen, partner uit je leven bannen, jezelf inpakken in huishoudfolie en zo door het leven gaan : gegarandeerd een haar- en geurvrij huis!EMO 3
  geplaatst op 10-02-2012 om 12:51
Lees hier de laatste reacties van onze leden op dit artikel. Zelf interesse om te reageren op dit artikel?
Maak snel een eigen account aan! of Meld je hier aan.
Download nu GRATIS:
"De perfecte hond"
even geduld
sluiten x