Klium beste en populairste website van Nederland

Klium.nl is in Nederland verkozen tot de beste en populairste website van het jaar 2020 in de categorie shopping. Na enkele pessimistische berichtgevingen is dit een opsteker die de Belgische E-commerce goed kan gebruiken. Het is ook goed nieuws voor de eigenaar van hondencentrum, want zijn hoofdjob is e-commerce manager van Klium

Onderdeel van Dexis Belgium

Met meer dan 150.000 verschillende professionele gereedschappen en technische producten is Klium de grootste webshop voor doe het zelvers en vakmannen. Klium maakt deel uit van de Dexis Belgium groep. Een distributeur van industriële services en benodigdheden in België, die op haar beurt deel uitmaakt van de Franse groep Descours & Cabaud.

Sterke competitie

“Een Nederlandse klant lichtte ons in dat er in Nederland “De Website van het Jaar” georganiseerd werd en dat hij vond dat we daar aanspraak op konden maken,” zegt e-commerce manager Davy Agten.

Zo gezegd, zo gedaan. We schreven ons in voor de wildcard in de categorie shopping en moesten dan door een selectieprocedure. We overleefden de selectie en zagen toen onze concurrentie: Bol, Coolblue, Marktplaats, Wehkamp, De Bijenkorf enz. Elf grote, bekende Nederlandse tegenstanders. Dat zou ons als Belgen nooit lukken, dachten we. Tot vanmorgen de resultaten bekend werden.

Klium.nl is zowel de beste als de populairste website binnen de categorie shopping in Nederland geworden.

De basis moet goed zitten

Klium werkt al enkele jaren aan de weg naar de top. Ze groeien ieder jaar en richten hun pijlen al een tijdje niet meer op België alleen. Maar de belangrijkste ingrediënten van hun succes zijn:

Uitstekende klantenservice

  • De juiste productinformatie
  • Een jong gepassioneerd team
  • ‘Operational excellence’ door een goede logistieke en administratieve opvolging

Positief nieuws voor Belgische E-commerce

In België denkt men altijd dat we geen goede e-commerce spelers van eigen bodem hebben. Maar Klium bewijst het tegendeel. Belgen kunnen wel degelijk in België (en lokaal) bestellingen doen op een kwalitatieve website waar zelfs de Nederlanders een voorbeeld aan nemen.

Dit is wat Nederlandse klanten zeggen:

“Klium is mijn vaste leverancier. Kwalitatieve producten, maar vooral kwalitatieve customer support. Eindelijk een website die de telefoon opneemt en je vooruit helpt!”

“Ik bestel regelmatig bij klium en de afhandeling is heel goed. Snel geleverd.. duidelijke site. Kortom top bedrijf!”

De Website van het Jaar verkiezing

Jaarlijks organiseert www.emerce.nl (een toonaangevende website voor e-commerce en e-marketing professionals in Nederland) de verkiezing van de website van het jaar.

De Website van het Jaar verkiezing is de grootste online publieksprijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de beste websites van Nederland. De titel werd in 2019 gewonnen door PSV.

Het Nederlands publiek heeft daarmee haar stem uitgebracht in 39 categorieën. Alle websites werden beoordeeld op inhoud, navigatie, ontwerp en aanbevelingsintentie. In elke categorie zijn twee prijzen uitgereikt: de Beste en de Populairste Website van het Jaar. De ‘Beste Website’ is de site met de hoogste score op kwalitatieve kenmerken. De ‘Populairste Website’ is de site met de meeste stemmen. Klium won ze allebei in de categorie shopping.


Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


0 reacties


Een reactie plaatsen