Honden centrum

Laatste nieuwe interessante informatie

 • Je hond en snoepgoed van de sint

  Davy Agten
  Je hond en snoepgoed van de sint
  Sinterklaas is in aantocht en de goedheilig man brengt, zoals de traditie dat voorschrijft, veel chocolade mee. Een lekkernij voor velen, maar let op: Niet iedereen mag van deze lekkernij eten. Chocolade is uiterst giftig voor honden. Daarvoor is de stof theobromine verantwoordelijk. Het is een stof die van nature voorkomt in cacao en die het centraal zenuwstelsel en de hartspier van de hond kan aantasten. Wij mensen hebben geen problemen met theobromine omdat we de stof veel efficiënter kunnen afbreken dan onze hond.

  Hoeveel chocolade kan je hond verdragen?


  Hoeveel chocolade een hond moet eten alvorens vergiftigd te worden is afhankelijk van de grootte van de hond en van de chocolade. Hoe donkerder de chocolade (hoe meer cacao hij bevat), hoe giftiger. Een keer een klein stukje proeven kan geen kwaad, maar we raden het toch aan om nooit chocolade aan je hond te geven. Want als je hond chocolad gegeten heeft, wil hij er meer van en zal hij waarschijnlijk achter je rug op zoek gaan naar chocolade.

  Symptomen van chocoladevergiftiging


  De symptomen van chocolade vergiftiging zijn diarree, overmatig urineren, hyperactiviteit, spiertrekkingen en braken. Contacteer altijd je dierenarts als je denkt dat je hond teveel chocolade heeft gegeten.

  Nog vragen? Stel ze dan aan Inge, onze paraveterinair dierenartsassistente.

  Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Als je jezelf registreert kan je bovendien reacties toevoegen en krijg je toegang tot ons forum. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.
geplaatst op tags: Chocolade Hond , Sinterklaas Hond , Theobromine Hond
terug naar overzicht

5 reacties

 1. Veerle

  rank: 20

  Hihi... Hier net hetzelfde! Krijgt onze Jenne een nieuw speeltje, dan gaat hij daar (afhankelijk van het piepvolume) nogal tegen tekeer, tot hij voelt dat het speeltje geen gevaar betekent. En toch grijpt hij bijna altijd terug naar zijn oude speeltjes: ballen en een nat, bijna grijs (ipv wit) pluchen beest.
  Ik denk dat ik hem ga vertellen dat de Sint niet bestaat of ik geef hem telkens hetzelfde speeltje terug EMO 8
  geplaatst op 08-12-2011 om 14:39
 2. biekevg

  rank: 1

  Ja, doke, een nieuw speeltje.... waarop ze vrolijk en blij kwispelend enthousiast afkomen met hun oude, kapotgebeten touwtje of hun platgewalste voetbal! EMO 3
  geplaatst op 06-12-2011 om 18:20
 3. doke

  rank: 52

  Hier krijgen ze van sinterklaas lekkere hondenkoekjes en een goed been om te knabbelen, geen chocolade EMO 1, en met kerstmis krijgen ze weer een nieuw speeltje erbij EMO 4
  geplaatst op 05-12-2011 om 20:49
 4. Veerle

  rank: 20

  Ook hier is de chocolade een privilege voor de baasjes !!! EMO 3
  Hier brengt de goed heiligman kauwbotjes en hondenkoekjes voor de brave hondjes... EMO 8
  geplaatst op 03-12-2011 om 09:14
 5. biekevg

  rank: 1

  Ja zeg, Christo krijgt veel van me gedaan, maar van mijne chocolat moet em afblijven!EMO 5
  geplaatst op 02-12-2011 om 17:59
Lees hier de laatste reacties van onze leden op dit artikel. Zelf interesse om te reageren op dit artikel?
Maak snel een eigen account aan! of Meld je hier aan.
Download nu GRATIS:
"De perfecte hond"
even geduld
sluiten x