Honden centrum

Laatste nieuwe interessante informatie

 • Groene hondenpoep - Is het altijd een reden tot bezorgdheid?

  Davy Agten
  Groene hondenpoep
  Groene hondenpoep kan een paar verschillende redenen hebben. Sommige zijn ernstig en andere niet. Hoe kan je nu het verschil zien? En wat moet je doen als je hond groene ontlasting heeft?

  Het kan heel vreemd en alarmerend zijn om opeens te zien dat je hond groene ontlasting heeft. De ontlasting van je hond kan van tijd tot tijd verschillende kleuren hebben. De specifieke kleur kan je een aanwijzing geven over wat er juist aan de hand is. Groene hondenpoep is iets wat je niet mag negeren. Hoewel groene hondenpoep onschuldig kan zijn, kan het ook een teken zijn dat er iets ernstig mis is met de gezondheid van je hond.


  Waarom poepen honden groen?  Soms is groene hondenpoep niets om u zorgen over te maken.
  Als het gaat om groene hondenpoep, komt het neer op twee dingen. De eerste is dat de groene kleur pigment is dat relatief onveranderd door het darmkanaal gaat. Chlorofyl is een pigment dat, in hoog genoeg volume, kan passeren en een groene kleur geven aan de uitwerpselen.

  Dus, groen pigment in de ontlasting is niet altijd reden tot bezorgdheid. Als je hond een grote hoeveelheid gras of ander plantaardig materiaal eet, kan het zijn ontlasting groen kleuren.
  Maar soms is groene hondenpoep een teken van iets ernstigs.

  Het wordt erg als het groene pigment aanwezig is doordat je hond bepaalde giftige stoffen binnenkrijgt. Een zeer gevaarlijk pigment dat kan doordringen is het pigment dat gebruikt wordt bij rodenticiden. Knaagdierenverdelgingsmiddel (rattengif) kan zowel blauwe als groene pigmenten bevatten.

  Als je hond geen pigment heeft ingenomen dat zijn uitwerpselen groen kleurt, dan kan groene hondenpoep duiden op een gezondheidsprobleem. De tweede reden dat de uitwerpselen groen zullen zijn, is vanwege de veranderde absorptie in het darmkanaal. Er is een zeer belangrijk spijsverteringssap, gal genaamd, dat pigment bevat. Dat pigment wordt meestal geabsorbeerd, meestal in de dikke darm, en gerecycled en hergebruikt. Soms met colitis (ontsteking in het darmkanaal) zal het pigment niet worden geabsorbeerd en het zal door middel van de ontlasting uit het lichaam verdwijnen.


  Hoe zie je het verschil tussen de twee soorten groene hondenpoep?  Hoe weet je of groene hondenpoep komt doordat je pup net wat gras heeft gegeten ... of dat hij echt ziek is? Vaak, als de uitwerpselen van vorm zijn veranderd of als ze slijmig zijn, dan is het groen dat je ziet, omdat de galpigmenten niet worden geabsorbeerd. Als de uitwerpselen normaal van vorm zijn, dan kan het heel goed zijn dat het iets is dat door het darmkanaal gaat en niet vanwege een darmaandoening.

  Hoe dan ook, bel je dierenarts als je groene hondenpoep opmerkt. Het is moeilijk om te weten of het groen is omdat je hond te veel gras heeft gegeten of omdat hij knaagdierenverdelgingsmiddel heeft ingenomen. Neem een nieuw monster mee zodat de dierenarts de groene hondenpoep kan inspecteren en eventueel testen. Als het gif is, is tijd van essentieel belang. Hoe sneller je de dierenarts inschakelt, hoe groter de kans dat je hond zal herstellen. Ook als je hond net wat gras heeft gegeten, kunnen er andere complicaties optreden.

  Soms is het eten van een grote hoeveelheid gras een symptoom van maag- en darmklachten. Je hond kan na het eten van veel gras verstopt geraken. Sommige honden doen dat gewoon omdat ze van gras houden. Dus het is altijd een goed idee om een telefoontje richting dierenarts te doen.

  Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Als je jezelf registreert kan je bovendien reacties toevoegen en krijg je toegang tot ons forum. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.
geplaatst op tags: Hond groene ontlasting , hond groene poep
terug naar overzicht

3 reacties

 1. aarongrey0123

  rank: 40189

  Buy genuine Passports,Driving License,( legitdocuments24hrs@gmail.com)ID Cards,Visa,Diploma,IELTS,TOEFL,GRE,GMAT,NEBOSH
  How to buy a passport,driving license,((Whatsapp number:::: +1 567 233 2649)), ID Cards,Visa,Diploma,IELTS,TOEFL,GRE,GMAT,NEBOSH
  Apply registered Passports,Driving License,((http//www.legitdocsonline.com/)) ID Cards,Visa,Diploma,IELTS,TOEFL,GRE,GMAT,NEBOSH
  At Legitdocsonline We offer original passport , driver's license, identity cards, visas, stamps and other documents for the following countries: Australia, Belgium, Brazil, Finland, France, United Kingdom, Ireland, Italy, Netherlands, Norway, Austria, Sweden, Switzerland, Spain, United Kingdom, USA and some others.
  We offer you one of the best services in the world. Most customers have experienced our true and outstanding service.
  geplaatst op 24-08-2019 om 10:04
 2. Easterwood

  rank: 3399

  nice
  geplaatst op 25-07-2019 om 09:11
 3. studiokristo

  rank: 42678

  I was soon about to adopt a dog and had no idea about the possible consequences of grass eating.
  geplaatst op 15-05-2019 om 20:37
Lees hier de laatste reacties van onze leden op dit artikel. Zelf interesse om te reageren op dit artikel?
Maak snel een eigen account aan! of Meld je hier aan.
Download nu GRATIS:
"De perfecte hond"
even geduld
sluiten x