Honden centrum

Laatste nieuwe interessante informatie

 • Gezonde hondenvoeding

  Davy Agten
  Gezonde hondenvoeding
  Het is belangrijk dat je hond of puppy van jongs af aan gezonde hondenvoeding krijgt. Veel hondenproducten bevatten namelijk ingrediënten die ziekte of zelfs de dood tot gevolg hebben. En je wilt toch enkel het beste voor je harige vriend? Wees dus op je hoede want er zijn niet veel wetten over de ingrediënten en bereiding van hondenvoeding.

  Slechte ingrediënten


  Hondenvoeding bevat veel ongezonde onderdelen zoals botten, organen, huid, haar en vlees van zieke of overleden dieren. Zelfs het goede vlees bevat na de verwerking nog amper voedingswaarde. Hondeneten bestaat ook dikwijls uit slechte vetten. Dat veroorzaakt een verstoorde bloedsomloop en een zwak hart. Daarenboven voegt men bewaringsmiddelen toe die je hond ziek maken. Ze tasten namelijk de lever en nieren aan of kunnen zelfs kanker veroorzaken. Kortom, slechte voeding zal de levensduur van je hond verkorten! Laat je dus niet misleiden door reclames maar kies voor kwaliteit. Aangezien zelfs dure voeding ongezond kan zijn, moet je voldoende research doen.

  Legaal of illegaal?


  Officieel is het niet illegaal om deze slechte ingrediënten in hondenvoeding te verwerken. Dieren krijgen dus niet dezelfde bescherming als mensen. Het is daarom jouw taak als baasje om je hond wel die bescherming te geven. Laat je niet vangen door het label ‘gezond’ want dat wil niets zeggen. De voeding is dan misschien iets beter als de rest maar nog steeds ongezond.

  Hoe gezonde hondenvoeding vinden?


  In de eerste plaats moet je de labels goed lezen. Kijk welke ingrediënten het eten bevat en onderzoek of dat allemaal gezond is. Leer vervolgens welke additieven en bewaarmiddelen gezond zijn en welke niet. Vermijd eten met te veel graan aangezien ze op lange termijn een negatieve werking hebben. Het beste is om samen met je dierenarts een ideaal dieet voor je hond samen te stellen. Dan ben je zeker dat hij een gezond leven zal leiden!


  Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Als je jezelf registreert kan je bovendien reacties toevoegen en krijg je toegang tot ons forum. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.
terug naar overzicht

4 reacties

 1. Noemi

  rank: 1186

  Kies wat het beste is voor de hond, sommige honden die het goed op brokken en andere beter op rauw vlees.
  Gewoon wat uitproberen zou ik zeggen.
  geplaatst op 03-06-2012 om 20:28
 2. jeanet

  rank: 182

  het voer moet bij de hond passen!
  witje zit op prins, silver-moon op beneful kleine genieter en de rest royal canin.
  geplaatst op 29-04-2012 om 23:58
 3. murdock_removed

  rank: 610

  Ik voer al van pup af Techni-cal de hond eet het hondevoer goed en heb geen klachtenEMO 3EMO 3EMO 3
  geplaatst op 06-04-2012 om 17:19
 4. biekevg

  rank: 1

  Beetje summier als artikeltje, neen?
  Op 't forum gaat 't er véééél uitgebreider aan toe...EMO 8
  geplaatst op 22-03-2012 om 18:47
Lees hier de laatste reacties van onze leden op dit artikel. Zelf interesse om te reageren op dit artikel?
Maak snel een eigen account aan! of Meld je hier aan.
Download nu GRATIS:
"De perfecte hond"
even geduld
sluiten x