Drie methoden om het graven van je hond te vermijden

Drie methoden om het graven van je hond te vermijden
Graven is een natuurlijk instinct van een hond maar als je het niet onder controle houdt, kan het uit de hand lopen. Je tuin kan er namelijk volledig door worden verwoest. En hoe graag je je hond ook ziet, dit kan heel wat woede opwekken. Om de goede relatie tussen jou en je hond te behouden kunnen de volgende tips van pas komen. Er bestaan namelijk drie efficiënte methoden om het graafgedrag in te tomen.

Methode 1 – Een tevreden hond

Een tevreden hond zal niet rap beginnen te graven. En een van de voornaamste redenen voor een ongelukkige hond is een te warm of te koud klimaat. Tijdens de hete zomermaanden worden ze gedwongen om putten te graven zodat ze een koele ligplaats hebben. De oplossing is dus eenvoudig: voorzie je tuin van een frisse ruimte en voldoende water. In de winter zullen ze dan weer beschutting zoeken in een diepe put. Plaats daarom een goed geïsoleerd hondenhuis in je tuin.


Methode 2 – Beweging

Als je hond onvoldoende beweging krijgt, zal hij beginnen wroeten om zijn extra energie kwijt te spelen. Zorg er dus voor dat je regelmatig met je hond gaat wandelen. Hierdoor wordt hij veel kalmer en vrolijker. Bovendien is hij minder agressief en krijgt hij een betere gezondheid.

Methode 3 – Verveling tegengaan

Mensen kopen maar al te vaak een hond terwijl ze hier geen tijd voor hebben. Maar wanneer een hond zich verveelt, geldt graven als een ideaal tijdverdrijf. Je moet dus voldoende met je hond spelen en wandelen. Neem hem ook mee naar nieuwe plaatsen zodat eentonigheid wordt vermeden. Schaf dus geen hond aan als je hem toch gewoon elke dag alleen achterlaat.

Naast bovenstaande redenen zijn er ook nog andere oorzaken voor het graven van je hond. Wanneer deze methoden niet helpen, schakel je best professionele hulp in.


Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


6 reacties

Bieke Van Gijsegem

Neem hem regelmatig mee naar 't strand, aan zee of aan een meer of in een park of zo....
Installeer je rustig met je romannetje en laat hem maar zijn weg graven naar Australië.
Je zal érg rustig kunnen zitten, niemand die zich in een kring van twee, drie meter rond jou waagt!EMO 3
't Kan dan wel gebeuren dat hij 's avonds nogal wat moeite heeft om zich recht te hijsen : de spieren van zijn voorpoten zijn zo'n zwaar werk niet echt gewoon, hè...

Jana Delmoitié

Dit hier allemaal is al zééééker goed om op voorhand te weten! EMO 4EMO 4

Davy Agten

extra tips zijn altijd welkom EMO 1

sabina verstraeten

onze berner heeft dit in de eerste 2 jaar niet gedaan en nu doet ze dit wel en altijd op dezelfde plaats ik ga der dagelijks 1 tot 2 wandelingen mee doen dus ik denk niet dat zij te weinig beweging heeft

harry coremans

de pryree graven nog steeds ook al gaan we 2 uur dagelijkse wandelen en staat er in de zomer een zwembad( de mannen hebben schrik van water)
EMO 2

Bieke Van Gijsegem

Christo graaft nog, achter de lage struiken, duidelijk om de koelte op te zoeken.
En zijn zwembadje heeft daar ook een eerste jaar gestaan, alleen om uit te drinken. Het volgend jaar had hij doorgekregen dat hij een labrador was, en nu is het vooral : goed plonzen in het water (in twee keer, want badje is nogal klein), en dan... met de hele buik, poten uitgestrekt, op de keukenvloertegels gaan liggen.
En zo zet de brave hond EMO 5 mij aan tot het regelmatig dweilen van mijn keukenvloer EMO 4


Een reactie plaatsen