De Keeshond

De Keeshond
Ze zijn fluffy, bestaan in allerlei kleuren, zijn niet klein maar ook niet groot en zien er een beetje uit als kleine vosjes. De Keeshond of Duitse Spitz is een hond die veel mensen kan bekoren. Wat er zo specifiek is aan deze hond kan je in dit artikel lezen.

Uiterlijk

Keeshonden bestaan er in verschillende formaten. Er zijn grote, middenslag en kleine keeshonden. Ook dwergkeeshonden bestaan. Ideaal dus om de grootte van de hond af te stemmen op jouw behoefte. De honden hebben allemaal een vrij korte rug en een pluimachtige staart die hoog is aangezet. De kleinere soorten hebben een korte neus. De oren zijn bij dit ras aan de kleine kant. Ze hebben een dubbele vacht die kort is op het hoofd en aan de voeten, maar lang op andere plaatsen. De meest voorkomende kleuren zijn: wit, zwart, bruin en grijs.

Karakter keeshond

Van origine zijn deze honden waakhonden, maar tegenwoordig zijn het meestal gewone huishonden. Ze zijn aanhankelijk, oplettend, levendig en geschikt als gezinshond. Ze zijn enorm trouw aan hun baasje, maar kunnen wel dominant uit de hoek komen. Daarom is het belangrijk om ze voldoende streng aan te pakken. Het zijn intelligente honden, wat de opvoeding natuurlijk alleen maar gemakkelijker maakt.

Onderhoud

Deze honden kunnen leven op een boerderij, maar ook in een huisje met een kleine tuin of een appartement. Ze zijn tevreden met een korte wandeling, maar wandelen gerust ook een tijdje met je mee. Belangrijk is wel om te zorgen dat ze voldoende beweging hebben. Doordat ze leergierig en intelligent zijn, kun je hen ook gemakkelijk trucjes aanleren. De vacht vergt wel wat onderhoud. Minstens één keer per week moet de vacht met een grove kam geborsteld worden. Een te fijne kam kan ervoor zorgen dat de vacht beschadigd geraakt.


Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


1 reactie

femke vandevelde

Beste,

Mijn naam is Femke Vandevelde, ik zit in mijn 6de middelbaar op de tuinbouwschool in Melle. Wij moeten een gintegreerde proef maken en dit doe ik over de keeshond. Over de keeshond weet ik wel al wat maar nog niet genoeg kunnen jullie mij helpen? Ik zou graag meer informatie hebben over hun algemeen uiterlijk en de voeding. Alvast bedankt.

mvg
Femke Vandevelde


Een reactie plaatsen