Entlebucher sennenhond

Kindvriendelijkheid
Hondvriendelijkheid
Kan alleen zijn
Heeft beweging nodig
Gehoorzaamheid

Groep Sennenhonden
Land van oorsprong Zwitserland
Fokkers 4 hondenfokkers
Rasverenigingen 3 rasverenigingen

Algemeen voorkomen

De entlebucher-sennenhond is met zijn schouderhoogte van 40 a 50 cm de kleinste van de Zwitserse berghonden, maar hij is bijzonder stevig gebouwd, getuige zijn gewicht van 25 tot 30 kg. Hij deed dienst bij veehandelaars, herders en rundveehouders, vooral bij het hoeden en drijven van vee. Ondanks zijn korte poten is hij bijzonder gewiekst. Hij wordt geboren met een stompstaartje en heeft dus logischerwijs geen witte staartpunt. Voor het overige zijn vacht, kleur en lichaamsbouw gelijk aan die van de andere Zwitserse berghonden.

Een Entlebucher sennenhond opvoeden

Als je een Entlebucher Sennenhond als hond wil nemen moet je een zeer consequente en evenwichtige opvoeding geven. het moet wel liefdevol blijven natuurlijk.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Entlebucher sennenhond? Kijk dan op onze Entlebucher sennenhond opvoeden pagina.

Uiterlijk

Grootte: 40-50 cm Gewicht: 25-30 kg Kleur: zwart met gele tot roodbruine aftekening (ogen, gezicht, borst, poten), witte aftekening op staartpunt Bijzonder kenmerk: wordt geboren met stompstaartje.

Aard

De Entlebucher Sennenhond is leergierig en intelligent. Deze Sennenhond is zeer levendig, zelfverzekerd, temperamentvol, opgewekt en onbevreesd. Hij is aanhankelijk aan zijn gezin en goedmoedig. Tegenover vreemden is hij wat wantrouwend, daarom is hij niet om te kopen en een zeer goede waker. De Entlebucher Sennenhond heeft een stabiel, evenwichtig, sober en een moedig karakter.

Beweging

De Entlebucher is absoluut geen kennelhond, ook al is hij een perfecte werkhond. Hij leeft of werk graag buiten, vooral bij zijn baas. De Entlebucher Sennenhond heeft veel bezigheden (zoals hondensporten enz.) en beweging nodig. Dus drie keer per dag het blokje om is niet voldoende voor dit ras. De Entlebucher Sennenhond loopt niet zomaar weg van zijn baas. Je kan hem ook veel afwisseling geven door met hem te joggen (canicross) of te gaan fietsen.

Erfelijke ziekten

Geen erfelijke ziektes bekend

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe hondenrassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.