Honden centrum

Laatste nieuwe interessante informatie

 • Zelf een maaltijd voor je hond maken

  Davy Agten
  Zelf een maaltijd voor je hond maken
  Je hebt het misschien al eens overwogen om zelf eten voor je hond te maken, maar bent er nog niet aan begonnen omdat je niet weet hoe? Of je hebt geen tijd? Vele hondensnacks zijn echter simpel om klaar te maken en nemen helemaal niet veel tijd in beslag. Wij vertellen je graag waar je op moet letten en geven je een receptje mee om aan de slag te gaan!

  Niet alleen zijn zelfgemaakte maaltijden vaak gezonder dan voorgepakte voeding uit de winkelrekken, je hond zal ze waarschijnlijk ook veel lekkerder vinden omwille van de versheid. Reden te meer om het eens uit te proberen dus. Toch zijn er een paar puntjes die je aandacht verdienen alvorens je aan de slag gaat in de keuken.

  Wat kan en wat niet kan


  Hondenmaaltijden mag je onder geen omstandigheden in de magnetron opwarmen. Hierdoor worden immers de vitaminen, mineralen en voedingsstoffen te niet gedaan, wat uiteraard niet de bedoeling is. Wanneer je zelf op zoek gaat naar recepten, let dan goed op welke ingrediënten ze aanraden te gebruiken. Vele recepten raden zo bijvoorbeeld aan om kip –of rundvlees bouillon te gebruiken. Beiden bevatten echter een (te) hoog sodium gehalte. Best kan je deze dus zelf maken, of er op letten dat de bouillon zo weinig mogelijk sodium bevat. In plaats van bloem als bindmiddel, kan je iets wat ruwere granen gebruiken. Deze zijn immers makkelijker verteerbaar. Toch is het belangrijk deze te doseren en niet te frequent te gebruiken, overdaad schaadt.

  Een recept: hondentaart


  Voor een hondentaart te maken heb je 6 runds -of kippen bouillons nodig, een halve kilo gemalen runds, -kip, -of kalkoenvlees , een kopje gestampte aardappelen en een half kopje gemixte groenten (weliswaar geen ajuin of champignons).

  De bouillon mix je samen met het vlees en de groentjes. Smeer je ovenpan in en gooi de mix erin. Leg vervolgens de gestampte aardappels bovenop en zet ze in de oven. Laten bakken op 300° voor zo’n half uurtje en klaar is kees!

  Dit recept is niet alleen een gezonde lekkernij voor je hond, de maaltijd is bovendien ook handig te bereiden wanneer je zelf je eten klaarmaakt.


  Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Als je jezelf registreert kan je bovendien reacties toevoegen en krijg je toegang tot ons forum. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.
geplaatst op tags: hond , Eten , Hondensnoepjes , Hondenvoer , Hondenkoekjes , Recept , Hondentaart
terug naar overzicht

Nog geen reacties

Lees hier de laatste reacties van onze leden op dit artikel. Zelf interesse om te reageren op dit artikel?
Maak snel een eigen account aan! of Meld je hier aan.
Download nu GRATIS:
"De perfecte hond"
even geduld
sluiten x