Gevaren van ongezonde hondenvoeding

Gevaren van ongezonde hondenvoeding
Een hond wordt vaak beschouwd als ‘de beste vriend van de mens’. Waarom zou je dus minder aandacht besteden aan het welzijn van je hond dan aan je eigen gezondheid? Ook honden hebben nood aan een gevarieerd en evenwichtig dieet. Dus als jij de beste vriend wil worden van je hond, zoek dan de meest geschikte hondenvoeding.

Slechte hondenvoeding

Bij de keuze van hondeneten laten we ons te vaak verleiden door aantrekkelijke reclames of goedkope acties. We gaan ervan uit dat bekende namen gelijk staan aan kwaliteit. Maar dergelijke voeding bevat niet noodzakelijk de ingrediënten die nodig zijn om je huisdier gezond te houden. Integendeel, er zijn al veel dieren ziek geworden door slechte voeding.
Grote bedrijven gebruiken namelijk goedkope en ongezonde ingrediënten zodat ze hun productie kunnen opdrijven. Bovendien heeft het voedsel een latere vervaldatum zodat het langer in de winkelrekken kan blijven staan. Jammer genoeg bevatten veel van deze producten slecht graan en kunstmatige smaakstoffen. Daarenboven gebruikt men vaak ongezond vlees, namelijk vlees dat afkomstig is van gestorven of zieke dieren, en chemische additieven. Je moet dus zeker niet denken dat elke hondenvoeding hetzelfde is!

Gevolgen van een ongezonde voeding

Wanneer je geen aandacht besteed aan de voeding van je hond kan dit kwalijke gevolgen hebben. Het slechte vet in veel hondeneten kan namelijk leiden tot een verstoorde bloedsomloop en een zwak hart. Meer nog, een gebrek aan vitaminen verkort de levensduur van je geliefde huisdier. Ongezond vlees leidt dan weer tot ziektes en parasieten. Daarnaast kan je hond ook allergisch zijn voor sommige ingrediënten wat zijn gezondheid kan aantasten.

Waar op letten?

Wil je er dus voor zorgen dat je hond gezond is, moet je rekening houden met twee belangrijke zaken. Ten eerste moet je altijd controleren waar het voedsel wordt gemaakt en vanwaar de ingrediënten komen. Ten tweede moet de voeding voldoende vezels, antioxidanten, vitamines, eiwitten, koolhydraten en goede vetten bevatten. Het ideale voedsel bestaat uit vlees, eieren, aminozuren, vitaminen, bruine rijst. Ook groenten en fruit zijn cruciaal. Met andere woorden, hetzelfde als wat mensen nodig hebben maar dan wel aangepast aan het lichaam van de hond.

Wanneer je slechte voeding vermijdt en enkel het beste uitkiest, zal je hond je des te liever zien. Hij krijgt hierdoor een stralende vacht, propere adem en goede ogen. Kortom, een gezond lichaam!


Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


15 reacties

Bieke Van Gijsegem

Misschien allemaal waar, maar niet erg op praktijk gericht, dit artikeltje.

Onze maurits krijgt verschillende varianten van wolfsblut met soms pasta, rijst of aardappelen. En elke avond een appeltje en hij is er goed mee.

mini bron

Dat ben ik helemaal met je eens,onze hond krijgt voeding zonder kleur stoffen en conserveermiddelen,oke,je betaald er meer voor maar dan heb je wel topkwaliteitEMO 1

peter kassenberg

Misiu krijgt Total Bite een goede voeding en geeft een glanzende vacht . Extra wat zalm olie
EMO 4EMO 4EMO 4

myers stans

onze lobbes eet harde brokken en in de middag eet hij vaak met de pot mee. groenten en aardappelen of rijst of pasta (zonder zout) en hij smult er van. kruiden zijn uit den boze dus die krijgt hij niet, inmiddels is hij 13 jaar en kerngezond

Ann Sprengers

Mijn 2 honden krijgen select Gold.Wat duurder maar zou gelijk zijn aan Hill's.
Meestal neem ik met visolie.Goed voor hun vacht.

Sonja Verswijver

Onze hond is niet meer maar hij kreeg Natural Choice lams en rijst en 's avonds een worteltje of een natuurlijk kouw beentje EMO 8

MiSSy MiSSy

Onze hond eet alleen vers rauw vlees (kvv) en doet het hier prima op.

Ingrid .

Mijn honden krijgen altijd KVV en af en toe een (rauw) eitje, groenten stukje fuit. Allebei heel gezond(7 en 8 jaar, mankeren nooit iets. Ook géén tandsteen. Dat gedoe over bruine rijst en antioxidanten enz. vind ik flauwekul, commerciele onzin van brokkenfabrikanten. Maar goed, iedereen geeft wat hij of zij het beste vindt voor zijn hond. Er zijn honden die oud worden met brokken, maar ik geef ze never brokken. EMO 8

J Dominique

Fritz eet Carnibest, afwisselend "natuur", "lam/rijs" of "kip/rijst".
Hij is zeeeer fit en speels, zijn pels is mooi glanzend en ruift niet.

Noëmi Noëmi Weiss

De meeste honden zijn tegenwoordig gewend aan brokken en de granen en/of rijst die erin zitten, maar het zijn van nature vleeseters.
Mijn honden krijgen zoveel mogelijk vers rauw vlees van smuldier en het is glutenvrij.
Als ze al groenten krijgen is t altijd goed gekookt zodat ze t makkelijk veteren, te vergelijken met half verteerd voedsel in de buik van het prooidier.
Maar tegenwoordig maakt het soort voedsel niets uit: zolang de hond het er goed op doet gewoon blijven voeren.

sjeng demaitre

Hoe vaak mag je veranderen van voeding.Eerst bij het afhalen van de pup dan je eigen voer erdoor heen mengen ?

Bieke Van Gijsegem

Hoe vaak je mag veranderen, is moeilijk te zeggen hoor, joselsloo, als je pas een pupje hebt, geeft de fokker meestal raad op dat gebied. En als je naar iets anders wil overstappen, moet je goed eerst overdenken of je pupje met dat voer alles binnenkrijgt wat het nodig heeft, dus goed informeren. En eens beslist, heel geleidelijk overgaan van het ene op het andere. Alles goed in het oog houden : algemene vorm, levendigheid, ontlasting, hoeveelheid water die gedronken wordt enzovoort... 't Is wat moeilijk om in een paar woorden een onderwerp dat zo uitgebreid is, te beantwoorden. Maar neus eens wat rond onder het kopje 'Voeding' hier op het forum. Daar vind je zeker een schat aan informatie. Succes en veel lees- en pupplezier!EMO 1

Interessant artikel, maar toch ben ik benieuwd hoe jullie dit precies in praktijk brengen. Zeggen wat honden allemaal nodig hebben is één ding, maar maken jullie dit elke dag vers klaar?

Interessant artikel, maar toch ben ik benieuwd hoe jullie dit precies in praktijk brengen. Zeggen wat honden allemaal nodig hebben is één ding, maar maken jullie dit elke dag vers klaar? Zelf werk ik bij een hondenvoeding webshop (deze) en wij letten er zelf ook juist op dat wij een grote verscheidenheid aan producten aanbieden, zodat er voor elke situatie wel een toepasselijke voeding is.


Een reactie plaatsen